SASDER VII. Ulusal Kongresi Sonuçlandı
Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği (SASDER) tarafından düzenlenen "SASDER 7"nci Ulusal Kongresi" Antalya"da gerçekleşti. SASDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sermet Gün Erdem, kongrenin ana temasını "sürdürülebilirlik ve dijitalleşme" olarak belirlediklerini 14-17 Kasım tarihlerinde düzenlenen kongrede İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve USHAŞ Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya ile üniversiteler, özel sağlık ve sigorta kuruluşları, bilişim sektörü ve sivil toplum kuruluşlarından 40’aşkın uzman konuşmacının yer aldığı kongre farklı oturumlar eşliğinde tamamladığını dile getirdi.
Ana teması sürdürülebilirlik ve dijitalleşme olan SASDER 7.Ulusal Kongrenin açılış konuşmasını yapan SASDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sermet Gün Erdem sağlık ve sigorta sektöründe sürdürülebilirlik ve dijitalleşmenin önemine değindi.
“Sağlık ve sigorta sektörü gelecek trendleri ve teknolojiyi en yakından takip eden sektörlerin başında geliyor. Yapay zeka ve robot hekimler geleceğin sağlık trendleri olarak karşımıza çıkacak. Bizim de 2023 Türkiye’si için dijital teknolojilerin doğru ve uygun kullanımı ile sağlık ve sigorta sektöründe ayakta kalabilmenin, yenilikleri takip ederek dijitalleşmeyi sektörümüze entegre etmemiz gerekiyor. Bu kapsamda da kongremizde bu kavramları ele aldık. SASDER olarak “Sektör Konuşuyor” toplantıları düzenliyoruz ve Anadolu’nun çeşitli kentlerinde de bu amaç ile toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Sürdürebilirlik yolunda ise ülke çapındaki tüm sağlık kuruluşları ile irtibata geçip ve yeni iş birliği imkanları yaratma amacı ile hareket ediyoruz ” dedi.
Erdem sözlerini kongreye katılan ve destek veren herkese teşekkürlerini sunarak noktaladı.

“2023’te 1,5 milyon medikal turist ile 10 milyar dolar gelir hedefliyoruz”
Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ (USHAŞ) Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya, Türkiye’nin sağlık turizminde dünya markası olduğunu dile getirerek sağlık turizmine ciddi yatırımlar yapıldığını ve hem özel hem de kamu hastanelerinin modern tıbbi teknolojilerle donatıldığını belirtti.Kılıçkaya, “TÜİK verilerine baktığımızda geçen sene 550 bin sağlık turisti ülkemize geldi ve 1 milyar dolar üzerinde döviz bıraktı. Türkiye’yi tercih eden ülkeler arasında ise Azerbaycan, Irak, Almanya, Rusya, Afganistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Libya ilk sıralarda yer alıyor. Bu rakamlar geldiğimiz nokta bizim açımızdan yeterli değil, biz çok daha başarılı olacağımızı ve bu potansiyelin kendimizde olduğunu düşünüyoruz. Kendimize şöyle bir hedef koyduk gerek bakanlık gerek USHAŞ olarak 2023 hedefi olarak 1,5 milyon medikal turist hedefliyoruz. Gelir olarak baktığımızda ise medikal turizm ve sağlık turizmi bütün bileşenleriyle ele aldığımızda 10 milyar dolar gelir hedefliyoruz ve bu hedefe ulaşabileceğimize inanıyoruz” açıklamasını yaptı.